Barcelona lijdt derde verlies binnen maand

FC Barcelona heeft voor de derde opeenvolgende keer een nederlaag geleden in de Spaanse voetbalcompetitie. In Valencia leed de Catalaanse ploeg een 3-1 nederlaag. Barcelona heeft vier punten achterstand op de koplopers Deportivo en Celta de Vigo.

Valencia heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot Angstgegner van Barcelona. Vorig seizoen verloor de ploeg van trainer Van Gaal drie keer van Valencia. Zaterdagavond kwam de thuisclub op een 2-0 voorsprong door treffers van Piolo en Ilie. De Nederlander Zenden scoorde vlak voor rust uit een strafschop tegen. In de tweede helft zorgde Lopez voor het beslissende derde doelpunt. De Nederlander Bogarde raakte geblesseerd aan een spier en is voor minimaal vier weken uitgeschakeld.

Deportivo la Coruña behaalde in eigen stadion een 5-2 overwinning op Sevilla. Pauleta scoorde drie keer voor de thuisclub. Deportivo profiteerde van de nederlaag van Rayo Vallecano, dat een 3-1 nederlaag leed bij Numancia. Celta de Vigo won met 3-1 bij Valladolid. Real Madrid stelde ook zonder de ontslagen trainer Toshack teleur. De `Koninklijke' speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Real Sociedad. Real Madrid bezet de negende plaats in de Primera Division.

In de Italiaanse competitie raakte Ronaldo opnieuw zwaar geblesseerd. De Braziliaanse spits van Internazional is wegens een knieblessure waarschijnlijk voor twee maanden uitgeschakeld. Ronaldo verdraaide het gewricht, nadat hij voor Inter het vijfde doelpunt had gemaakt tegen Lecce. Inter won de wedstrijd met 6-0. Ronaldo tobt al twee jaar met knieblessures. Afgelopen seizoen speelde hij slechts elf hele wedstrijden voor Inter. Dit seizoen kwam hij pas twee keer volledig in actie.

De stadsderby tussen AS Roma en Lazio Roma eindigde in een verrassende 4-1 zege voor de thuisclub die onder leiding van trainer Capello aan een opmerkelijke opmars bezig is. AS Roma steeg naar de derde plaats op de ranglijst. Lazio blijft koploper in de Serie A, maar moet de leidende positie delen met Juventus. De Turijnse club won de topwedstrijd tegen AC Milan met 3-1.

In de Engelse Premier League waren Bergkamp en Overmars succesvol voor Arsenal. Tegen Middlesbrough waren de Nederlanders verantwoordelijk voor alle doelpunten van de thuisclub. Overmars scoorde drie keer, Bergkamp scoorde twee keer. Arsenal won de ongelijke strijd met 5-1 en steeg naar de derde plaats op de ranglijst. Volgens de berichtgeving in enkele Engelse kranten had Bergkamp zich voor het eerst dit seizoen in positieve zin onderscheiden. Hij viel eerder op door protesterende armgebaren en gefronste wenkbrauwen.

De koplopers Manchester United en Leeds United behaalden beide een overwinning. Manchester won met 2-1 bij Derby County. Butt en Cole waren trefzeker voor de titelhouder. Leeds won op eigen veld met 2-1 van Bradford.

Chelsea, komende woensdag tegenstander van Feyenoord in de Champions League, speelde met 1-1 gelijk bij Everton. De Noor Flo hielp de Londense club in de laatste minuut aan een punt. Chelsea bezet de negende plaats in de Engesle competitie.

In de Duitse Bundesliga behield Bayern München de koppositie. De titelhouder won de zuidelijke derby tegen Freiburg met 6-1. Bayern heeft drie punten voorsprong op HSV, dat net als in de jaren tachtig een belangrijke concurrent is geworden. HSV behaalde in het Volkspark-stadion een 5-0 zege op Arminia Bielefeld. De Ghanees Yeboah maakte drie treffers voor de Hamburgse ploeg. Borussia Dortmund blijft derde met een achterstand van vijf punten op Bayern.