Selectie Radio

OVT. Na de column van André van der Louw een gesprek met historica Thea van der Linden over Nederlandse dwangarbeiders in nazi-Duitsland en hun roep om schadeloosstelling en erkenning. In het tweede uur gaat het over het protest tegen het gebruik van kernenergie. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-middagjournaal. Gesprek met de Brabantse gedeputeerde en CDA-kopstuk Pieter van Geel over o.a. de kunst van het oppositievoeren en de aantrekkingskracht van het CDA. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gasten: Schrijver en dichter Lévi Weemoedt die praat over zijn nieuwe bundel Rijk verleden en kleinkunstenares Marijke Boon. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Bewerking van de uitzending van 28 december 1992 toen de musical Elisabeth in Wenen met Pia Douwes in de hoofdrol in première ging. Eerder op de avond beleefde de musical in het Circustheater in Scheveningen zijn Nederlandse première met weer Pia Douwes in de hoofdrol. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Avro-radio op 1. Onder meer bespreekt mr. G.B.J. Hiltermann voor de allerlaatste keer `de toestand in de wereld'. Aansluitend praat hij met professor dr. I.A. Diepenhorst, monseigneur Ph. Bär en Michiel van Hulten (lid van het Europese Parlement voor de PvdA) over o.a. het verleden en toekomst van de democratie. Maandag, Radio 1, 13.30-17.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. de nieuwe toneelvoorstelling Seks-estafette van de Paardenkathedraal die door twee acteurs Peter De Graef en Marie-Louise Stheins wordt gespeeld. Verder een nieuwe versie van de klassieker Antigone van Sofokles en een gesprek tussen drie conservatrices over wat musea voor kinderen kunnen betekenen. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Gesprek met Joost Ritman (1941) die in 1993 in opspraak kwam toen de ING-bank beslag legde op zijn bedrijf De Ster (wegwerpservies voor vliegtuigen en ziekenhuizen), op zijn kunstcollectie en bibliotheek (Philosophica Hermetica). Ritman kon zijn schulden, meer dan 500 miljoen, niet inlossen. Inmiddels is de zaak geschikt. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.