Selectie Radio

Tema. Onder meer aandacht voor de schuldenproblematiek van de Derde Wereldlanden en een gesprek met Tom de Meij over terugkeer van ex-psychiatrische patiënten in de maatschappij. Radio 5, 14.02-15.00u.

Top 70 van de jaren '70. Ferry Maat presenteert de belangrijkste hits uit de jaren zeventig, samengesteld door luisteraars. Radio 2, 14.02-20.00u.

Faros. Emeritus hoogleraar sterrenkunde Kees de Jager legt uit waarom een ontdekking van een planeet buiten ons eigen zonnestelsel wereldwijd voorpaginanieuws is. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Aan de hand van het leven van Gaspar van Breugel, telg uit een oud regentengeslacht, wordt een beeld geschetst van de koloniale verhoudingen tussen Nederland en Suriname in het begin van de 19de eeuw. Van Breugel is één van de hoofdpersonen uit de dissertatie van Susan Legêne, hoofdconservator van het Tropenmuseum in Amsterdam. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Muziek uit en gesprekken over de jaren zeventig met onder anderen optredens van Fred Piek en Daniël Sahuleka. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy Listening. Aandacht voor het vocale trio Lambert, Henricks & Ross en de latere solo carrières van Jon Hendricks en Annie Ross. Verder Wim Sonneveld in het Duits, Marlène Dietrich met werk van Brel en John Coltrane met zanger Johnny Hartman. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.