`Rijks' viert uitgebreid jubileum

Het Rijksmuseum in Amsterdam viert volgend jaar zijn 200-jarig bestaan met een groot aantal exposities. De topper is de tentoonstelling De Glorie van de Gouden Eeuw, over de Nederlandse kunst uit de 17de eeuw, daarnaast organiseert het prentenkabinet samen met het British Museum in Londen Rembrandt in alle staten, een overzicht van de etsen van de oude meester. Tweehonderd etsen zullen een volledig beeld geven van Rembrandts werkwijze.

Omdat Ajax in 2000 honderd jaar bestaat, krijgen de seizoenkaarthouders van Ajax in februari een speciale aanbieding voor het Rijksmuseum, terwijl bezoekers van het museum korting krijgen voor het Ajax Museum.

Verder komt er een expositie met tekeningen en prenten die rond de vorige eeuwwisseling zijn gemaakt, een tentoonstelling over de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië in december 1949 en een over Lodewijk Napoleon en het Rijksmuseum in de periode van 1808 tot 1810. (ANP)