Energiesector vermindert uitstoot CO2

De energiebedrijven hebben vorig jaar gezorgd voor maatregelen die leiden tot een vermindering van de uitstoot van het broeikasgas CO2 met 1,1 miljoen ton. Dat brengt het totaal sinds 1991 op 14 miljoen ton. Met nog twee jaar Milieu Actie Plan te gaan, is 82 procent van de doelstelling bereikt.

Het Milieu Actie Plan van de energiebedrijven stimuleert energiebesparing bij de gebruikers, efficiënte productiemethoden en meer inzet van duurzame energie. Bij de huishoudens is al 14 procent meer bespaard dan in 1991 was beoogd. Zo heeft inmiddels 80 procent van de woningen dubbel glas, is 60 procent van de huizen voorzien van muurisolatie en is bij eveneens 60 procent het dak geïsoleerd. Op de zakelijke markt is vorig 16 procent van de totale doelstelling gehaald. (ANP)