Eerste thuiszege AZ

AZ is gisteravond onder meer landskampioen Feyenoord op de ranglijst van de eredivisie gepasseerd. Na vier nederlagen en een gelijkspel boekte de Alkmaarse ploeg zijn eerste thuiszege van deze competitie. FC Twente werd met 2-1 verslagen. AZ staat voorlopig op de vijfde plaats. In de onderste regionen behaalde Sparta bij NEC een belangrijke overwinning door een doelpunt vam El Khattabi.

AZ had over geluk niet te klagen tegen FC Twente. De Belg De Witte leek in de slotfase de gelijkmaker voor de bezoekers te maken, maar zijn schot stuitte via de binnenkant van de paal weer het veld in. Daarna redde middenvelder Van Galen ook nog op doellijn van AZ na een inzet van Booth. AZ kwam na twaalf minuten op 1-0 door een strafschop van Buskermolen. De tweede treffer van de thuisclub werd door tegenstander Verlinden gemaakt, die een voorzet in eigen doel schoot. Twente kwam tot 2-1 terug, toen Van der Laan een strafschop benutte. Daar bleef het echter bij.