Drugsarrestatie in Brescia

De politie van de Italiaanse stad Brescia heeft een dienstplichtige militair gearresteerd die ervan wordt verdacht op grote schaal te handelen in uit Nederland afkomstig xtc-pillen. Een daarvan heeft de dood van een 18-jarige jongen tot gevolg gehad. De 22-jarige verdachte had een voorraad van 730 pillen verstopt in de kazerne. Hij heeft bekend een aantal pillen te hebben verkocht aan een 19-jarige jongen die ze had doorverkocht aan de later overleden 18-jarige en aan een meisje wier lever zwaar is beschadigd. De politie hoopt nu de pillen verder terug te kunnen traceren. Dat ze uit Nederland komen is niet honderd procent zeker, maar volgens de politie zeer aannemelijk gezien eerdere arrestaties. De justitie van Brescia beschouwt de kazerne van de soldaat niet als een centrum van drugshandel.