Shell legt terminal in Nigeria stil

Koninklijke/Shell heeft zijn olie-export vanuit de terminal van Forcados in Nigeria stilgelegd wegens sociale onrust in de regio. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlands-Britse oliemaatschappij gisteren gezegd. Het is de zevende keer in drie maanden dat Shell de uitvoer vanuit Nigeria onderbreekt. De terminal van Forcados bevindt zich in de Niger Delta, een regio die de afgelopen weken opnieuw werd geteisterd door geweldadige confrontaties tussen lokale bevolkingsgroepen. Daarbij zijn zeker 47 mensen om het leven gekomen.

De olie-installaties van Shell in Nigeria worden regelmatig aangevallen door gewapende Nigeriaanse jongeren, die geld, werk en sociale voorzieningen eisen, aldus de woordvoerder. Zo werden 14 november zes Nigeriaanse werknemers van Shell vrijgelaten die op 28 oktober waren gegijzeld door de plaatselijke Ijaw-bevolking. (AFP)