GROENE FRITTATA

Met deze heerlijke groene frittata als voorgerecht kunt u ontspannen uw bezoek verwelkomen. Snijd de courgette bij en snijd hem dan in de lengte in dunne plakken. Snijd deze plakken in de lengte in dunne repen. Snijd de repen in stukken van ca. 8 centimeter. Bestrooi ze met wat zout en laat even uitlekken in een vergiet. Dep ze droog met keukenpapier. Verhit ca. 4 eetl. olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe er de reepjes courgette in, bestrooi ze met zout en peper en bak ze tot ze volledig gaar zijn, waarbij u ze regelmatig omschept. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken tot ze afgekoeld zijn. Zet de koekenpan met overgebleven olie even terzijde. Breng op een hoog vuur een kleine pan water aan de kook. Doe er wat zout in en voeg de doperwtjes toe. Breng weer aan de kook, giet de doperwtjes over in een zeef en laat ze schrikken onder de koude kraan. Goed laten uitlekken. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de lente-uitjes bij en snijd ze in middelgrote plakken. Verwijder grove steeltjes van de raketsla, was de blaadjes in koud water en slinger ze droog. Doe zo nodig wat olijfolie in de weggezette koekenpan en verhit op een matig vuur. Doe er de knoflook in en laat ca. 1 minuut fruiten tot die goudgeel is. Schep er de lente-uitjes en raketsla door en roerbak 3 tot 4 minuten tot de raketsla geslonken is. Neem de koekenpan van het vuur en zet even weg. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Vet een ovenschaal van 23 cm doorsnee en 6 cm diep in met zachte boter. Bestrooi met het broodkruim en zet de schaal even weg. Breek de eieren in een grote kom, strooi er zout en peper over en klop ze met een garde tot ze goed gemengd zijn. Schep er de gebakken courgette, doperwtjes, het raketslamengsel (met eventuele olijfolie) en de pecorino door tot alles goed gemengd is. Schep dit mengsel in de voorbereide ovenschaal en zet die circa 30 minuten in de oven, of tot de frittata gesouffleerd en goudbruin is. Neem de frittata uit de oven, snijd hem in punten en dien op met warm Turks brood en extra vergine olijfolie.