Geen Engels volkslied op Euro 2000?

Moeten Engelse voetbalsupporters in navolging van fans uit Schotland en Wales het volkslied `God save the queen' tijdens wedstrijden vervangen door een nieuw deuntje? Deze vraag drong zich op nadat Schotten het Britse volkslied met boegeroep overstemden tijdens de twee eerder deze week.

Schotse supporters zingen bij internationale wedstrijden het `Flower of Scotland' en fans uit Wales hebben het volkslied inmiddels ingeruild voor eigen liederen.

Britse kranten hebben zich de afgelopen dagen gebogen over het vraagstuk. Het dagblad The Times stelde voor voortaan `Land of Hope and Glory' te zingen. The Independent ziet meer in popsongs. Onzin, vindt royalist Don Foreman. ,,Als de koningin aanwezig is bij een wedstrijd tussen Engeland en Schotland, moeten een lied voor de Schotten, één voor de Engelsen en het volkslied gespeeld worden. Dat is een concert, geen voetbalduel.''