Cuba biedt gratis internationale artsenopleiding

Geneeskundestudenten uit heel Latijns Amerika kunnen sinds kort gratis hun opleiding volgen op Cuba. Op het communistische eiland werd hiertoe eerder dit jaar de Latijns-Amerikaanse School voor Medische Wetenschappen opgericht. De inauguratie van deze vooropleiding had afgelopen week plaats tijdens de top van Spaans- en Portugeessprekende landen in Havana. Studenten van de school volgen in principe twee jaar een opleiding, waarmee toegang wordt verkregen tot de twintig medische faculteiten die op Cuba zijn gevestigd. Inmiddels telt de vooropleiding 1929 studenten uit achttien Latijns-Amerikaanse staten, meldt de Cubaanse staatskrant Granma. De school biedt ruimte aan 3.500 studenten. Castro zei tijdens de inauguratie dat Cuba zo een ,,bescheiden bijdrage'' wil leveren aan de onderlinge ,,eenheid en integratie'' van alle Latijns-Amerikanen.