Chippendales

De nood is hoog in de bankensector. Al meer dan een miljard gulden is geïnvesteerd in de chipper (een elektronische portemonnee verborgen op de pin-pas) en nog steeds behoort het betaalmiddel tot de grootste geheimen uit de financiële wereld.

Om daaraan nu eens een eind te maken hebben de heren bankiers de koppen bij elkaar gestoken. Resultaat: een popconcert van De Kast waarvoor de kaartjes alleen met de chipper betaald kunnen worden. De Chippendales konden niet. Voor 8 januari moet de werking van de chipper voor de bezoekers aan het Gelredome duidelijk zijn, want dan vindt het concert plaats.

Een slim plan dat naar meer smaakt. Binnen de chipper-wereld is het een publiek geheim dat het popconcert slechts een eerste begin is. Want hoe krijgen we de oudere cliënten aan het pasje waar niemand behoefte aan heeft? Door het gebruik van de chipper van levensbelang te maken.

De eerste besprekingen met de bakkerswereld zijn al gaande. Vanaf dit voorjaar kan brood alleen maar worden gekocht via de chipper. En nog later worden de eerstehulpposten bij ziekenhuizen afgesloten voor mensen die niet (meer) kunnen chippen.

We zullen ze krijgen, die klanten met een eigen wil. Ook voor andere marketingmissers opent dit project nieuwe perspectieven. De Kast gaat verder optreden voor mensen die een cd-i van Philips in de kast hebben staan, door OMO Power gewassen kleding aan hebben of in het Gelredome met de Krant op Zondag zwaaien. Allemaal op 8 januari. Nog plaats genoeg in het stadion.

Erik van der Walle