Akzo Nobel schrapt 115 banen

Akzo Nobel schrapt 115 arbeidsplaatsen in Delfzijl. Gedwongen ontslagen zijn waarschijnlijk niet aan de orde. De reorganisatie heeft betrekking op de service verlenende diensten op het Chemie Park Delfzijl. Dit heeft het chemieconcern vanochtend bekendgemaakt.

Bij de te reorganiseren divisies werken in totaal vijfhonderd mensen. De directie loopt hiermee vooruit op de veranderende markt, waardoor de vraag naar deze diensten afneemt. Gisteravond heeft de directie van Akzo Nobel Delfzijl het reorganisatieplan aan de vakbonden voorgelegd. Gezamenlijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat een sociaal plan niet nodig is.

Gisteren werd Akzo Nobel definitief verlost van dochter Acordis, waar ook nog enkele reorganisaties lopen. Koper is de investeringsgroep CVC die 1,8 miljard gulden voor de vezeltak neerlegde. (ANP)