Selectie Muziek

Mahler

Na een Mahlermarathon met tal van kleinere Mahleriana en muziek van tijdgenoten begint het Nederlands Philharmonisch Orkest olv Hartmut Haenchen aan een driejarig Mahlerproject, waarbij het complete symfonische oeuvre van Mahler ten gehore wordt gebracht, deels in combinatie met muziek van anderen. Op 20 en 21 nov 20u15 klinkt in het Amsterdamse Concertgebouw de Eerste symfonie, voorafgegaan door Saul en David van Wagenaar en de Hymne van Diepenbrock.

Vermeulen

Het Residentie Orkest begint olv Gennady Rozjdestvensky aan de concertuitvoering en cd-opname van het complete symfonische werk van Matthijs Vermeulen. Op het concert van 20 nov 20u15 in de Haagse Dr Anton Philipszaal ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van het orkest, klinken de Tweede en de Zesde symfonie, afgewisseld met muziek van Richard Strauss: Burleske en Salomé's dans.

Roy Goodman

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt olv Roy Goodman Les elements van Rebel, het Concert voor fluit en harp van Mozart (solisten: Jacques Zoon en Charlotte Sprenkels) en de Symfonie nr 8 van Beethoven. 19 nov 20u15 De Doelen Rotterdam. Hetzelfde concert, maar dan naast Rebel en Beethoven met het Pianoconcert 488 van Mozart (solist: Martin Fröst) en het klarinetconcert van Copland (solist: Martin Kasik) gaat 24 nov 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw.

Davidovitsj

De pianiste Bella Davidovitsj speelt een Chopinrecital met Introduction et variations brillantes, een nocturne, een prelude, een barcarolle, een ballade twee polonaises, vier mazurka's en vier walsen. 25 nov 20u15 Muziekcentrum Vredenburg Utrecht; 26 nov 20u15 Oosterpoort Groningen en 28 nov 20u15 Concertgebouw Amsterdam.

Contraband

Deze big band o.l.v. Willem van Manen maakt zijn jaarlijkse toernee. 19 nov De Kring Roosendaal, 21 nov LÖsstheater Maastricht, 30 nov De Muzeval Emmen, vervolgens in Heemstede, Hoorn, Amsterdam, Enschede, Almelo en opnieuw Amsterdam.

Bratsch

Een frisse Franse zigeunergroep met bouzouki, viool, accordeon, klarinet en contrabas. 19 nov Gigant Apeldoorn, 20 nov Burgerweeshuis deventer, 21 nov RASA Utrecht, 24 nov Chassé Breda, daarna in Barendrecht, Brussel, Amsterdam, Leiden en Groningen.

Blues Estafette

De 20e editie van dit festival is als altijd lang en hevig en raakt ook nu weer uitverkocht. 20 nov Vredenburg Utrecht (15u).