Ook Duitsers nog tegen Brits vlees

De Duitse minister van Gezondheid Andrea Fischer heeft gisteren in Berlijn gezegd dat ook haar land het verbod op de import van Brits rundvlees niet zal opheffen tot de kwestie van het duidelijk etiketteren van de oorsprong van het product is geregeld. ,,Bescherming van de consument en transparantie zijn voor ons topprioriteiten'', aldus Fischer in een verklaring. ,,Wij zijn vastbesloten om te garanderen dat klanten in de slagerij zeker weten of ze Brits vlees kopen of producten die gemaakt zijn van Brits vlees.'' Woordvoerder David Byrne van de Europese Commissie weigerde vanmorgen commentaar op de Duitse opstelling in afwachting van een gesprek met de Duitse bewindsvrouw dat vandaag zou plaatsvinden. Ook Frankrijk weigert nog Brits rundvlees te importeren. (Reuters)