Nieuwe voorstelling van Toon Hermans

Toon Hermans schrijft een nieuwe theatershow. De 82-jarige cabaretier vertelde dat gisteren in het Theater Instituut Nederland in Amsterdam, waar hij de Edison voor een Eeuw Kleinkunst uitreikte. ,,Ik voel me goed. Ik heb het hartstikke druk. Waarom zou ik stoppen?'' aldus Hermans, die eerder is uitgeroepen tot Artiest van de Eeuw. Behalve aan de show, werkt hij ook nog aan een cd en een boek, zo meldde hij.

Hermans, die volgende maand 83 wordt, overhandigde de Edison aan de makers van de cabaretbox Ik zou je het liefst in een doosje willen doen, Otto Vriezenberg, Jacques Klöters en Kick van der Veer. De cabaretier deed dat met een kleine kwinkslag. ,,Het enige dat ik zou willen zeggen is dit. Dit. En als je het mij vraagt, zou ik het daarbij willen laten.'' De cabaretbox bestaat uit 21 cd's en is in 1997 op de markt gebracht. ,,Maar er wordt gewerkt aan een vervolg, zodat ook de laatste drie jaar worden meegenomen,'' aldus Kick van der Veer. Samen met Vriezenberg en Klöters nam hij ook nog een gouden plaat voor de box in ontvangst, omdat er 15.000 stuks van zijn verkocht. (ANP)