IDFA 1999

Het geheugen van de twintigste eeuw, onder die noemer brengt het IDFA een aantal klassieke documentaires en recente documentaires over klassieke onderwerpen bijeen – ter afsluiting van de twintigste eeuw.

Hondertachtig documentaires zijn vanaf volgende week op het festival te zien. Daarvan strijden er 25 in de competitie om de hoofdprijs, VPRO Joris Ivens Award: goed voor een beeldje en 25.000 gulden.

De Duitse cineast Werner Herzog mocht zijn persoonlijke toptien samenstellen. Daarnaast wordt in de competitie zijn meest recente film vertoond, Mein liebster Feind, een hommage aan Herzogs kwelgeest en zielsverwant, de geniale acteur Klaus Kinski.

Gedurende de week brengt het IDFA een dagelijkse informatiekrant uit. 's Avonds wijdt VPRO's filmprogramma Stardust een journaal aan het festival. Informatie over het IDFA is ook te bekijken op het Internet: www.idfa.nl