Klacht tegen telecombedrijven

Het Amerikaanse telecombedrijf MCI Worldcom heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie. MCI vindt dat de tarieven die een aantal Europese aanbieders berekenen voor het bellen van een vast naar een mobiel toestel, veel te hoog zijn. Ook het Nederlandse KPN en Libertel bedienen zich volgens de Amerikanen van dergelijke praktijken.

Een woordvoerder van MCI bevestigt dat het bedrijf de commissie heeft gevraagd maatregelen te nemen. Behalve over KPN en Libertel klagen de Amerikanen ook over de Duitse aanbieders D1 (een dochter van Deutsche Telekom), Mannesmann-dochter D2 en het Zweedse Comviq.

Volgens MCI Worldcom betalen de Europese consumenten per jaar bijna 8 miljard gulden te veel wanneer ze van een vaste naar een mobiele telefoon bellen.

KPN zal de zaak met interesse volgen, laat een woordvoerder weten.(ANP)