Israelische rel na orgie spelers nationale elftal

Voetballers van het Israelische nationale elftal hebben de nacht voor de 5-0 nederlaag van zaterdag tegen Denemarken met call-girls doorgebracht. Een van Israels grootste kranten Maariv bracht dit bericht vanmorgen met grote rode letters op de voorpagina. Radio Israel meldde vandaag dat de Israelische voetbalbond een onderzoek zal instellen naar deze affaire die een smet werpt op het Israelische voetbal.

Voetbalcommentatoren in Israel wijzen er op dat de onthullingen over seksuele uitspattingen van de spelers in een luxe hotel in Tel-Aviv van invloed kunnen zijn op het spelniveau vanavond in de uitwedstrijd tegen Denemarken in Kopenhagen. Het duel van vanavond wordt gespeeld in het kader van de kwalificatie voor Euro 2000.

Volgens Maariv zetten spelers van het elftal, na de smadelijke nederlaag, de orgie in de daaropvolgende nacht in het hotel voort. Er zou ook sprake zijn geweest van groepsseks. Kamermeisjes vonden in de kamers van de spelers volgens Maariv een ongewoon groot aantal condooms.

De meeste spelers van het nationale elftal zijn ongehuwd. Slomo Sharf, de bondscoach van het Israelische elftal, had de gehuwde spelers voor de wedstrijd uitdrukkelijk verboden hun vrouwen in de nacht voor de wedstrijd naar het hotel te laten komen.

Vóór de wedstrijd tegen Denemarken verkeerde Israel in grote opwinding. Hoewel de kracht van het Deense elftal bekend was, werd in de media hevig gespeculeerd over een sensationele zege. Deze mede door de trainer opgewekte verwachtingen namen volgens de kranten zelfs hysterische proporties aan. Na de rustige manier waarop de Denen de Israeli's overspeelden leek het alsof Israel door een ramp was getroffen.

In Maariv wordt vandaag een verklaring gegeven voor de ondergang van de nationale ploeg tegen Denemarken. De gelatenheid waarmee de spelers het eerste tegendoelpunt, dat al in de eerste minuut viel, incasseerden heeft volgens de krant te maken met de seksuele uitspatting van de nacht die voorafging aan het duel. ,,De nederlaag ligt niet aan de kwaliteit van het Israelische voetbal maar aan het ongedisciplineerde gedrag van de spelers.''

Bondscoach Sharf kondigde na de grote 5-0 nederlaag tegen Denemarken binnenkort zijn functie neer te leggen. Hij is al negen jaar bondscoach. Sharf huilde na de nederlaag en verscheen zaterdag als een gebroken man voor de televisiecamera`s.

In het gezaghebbende blad Ha'aretz werd na de wedstrijd tegen de Denen een verband gelegd tussen de nederlaag en de typische Israelische hoogmoed. Volgens deze krant denken Israelische voetballers na één overwinning, zoals onlangs na de 5-0 tegen Oostenrijk, dat ze de besten van de wereld zijn. ,,Alle zelfkritiek vervaagt hetgeen zich in bed en op het voetbalveld vertaalt in overmoed waarvoor duur wordt betaald'', aldus Ha'arets.