Duitse clubs in voetbalcompetitie meest in balans

Hoe spannender de competitie, des te groter de commerciële waarde. In de tabel is het gemiddelde van zes seizoenen berekend van de clubs die in deze jaren aan de competitie hebben deelgenomen (met uitzondering van België met alleen de laatste drie seizoenen). De landen zijn gerangschikt aan de hand van de balans in sterkte, waarbij het land met de spannendste competitie (die met de laagste competitive balance) bovenaan staat. De Duitse competitie is het spannendst, op de voet gevolgd door de Engelse en de Spaanse. De Nederlandse competitie staat hier op de laatste plaats; van een wedstrijd staat dus al vaker dan in andere competities vast wie er gaat winnen. De gegevens zeggen niets over het absolute verschil in sterkte tussen de competities.