Tyson bokst in Europa

Mike Tyson zal op zaterdag 15 januari volgend jaar terugkeren in de boksring. De naam van de tegenstander van de omstreden Amerikaanse bokser is nog niet bekend. De bokspartij zal gehouden worden in Groot-Brittannië of Duitsland.

Tyson kwam voor het laatst in actie op 23 oktober van dit jaar. Zijn partij tegen Orlin Norris werd destijds gestaakt omdat Tyson zijn tegenstander raakte nadat de bel had geklonken. Norris blesseerde zich daarbij aan de knie en moest de partij na de eerste ronde staken. De sportcommissie van de Amerikaanse staat Nevada, waar het gevecht werd gehouden, sprak Tyson later vrij. De zwaargewicht mocht zijn gage van de gewonnen partij houden.

De voormalige wereldkampioen had voor zijn terugkeer in de ring negen maanden niet gebokst. Tyson moest voor de tweede keer een gevangenisstraf uitzitten, dit keer wegens mishandeling van twee oudere motorrijders na een klein verkeersongeluk in de Amerikaanse staat afgelopen jaar.