Stationslocaties als beleggingsobject

NS Vastgoed, het zelfstandige vastgoedontwikkelingsbedrijf van de spoorwegen, wil institutionele beleggers interesseren in stationslocaties als beleggingsobject. Vanaf deze week kunnen zij inschrijven op aandelen in het Vastgoedfonds Stationslocaties. Het nieuwe fonds zal bij oprichting circa 154 miljoen gulden groot zijn en samen met NS Vastgoed deelnemen in een portefeuille van 10 onroerendgoedobjecten met een totale waarde van zo'n 350 miljoen. De portefeuille groeit de komende vijf jaar naar verwachting tot 1,5 miljard. Het fonds is dan circa 725 miljoen groot. De institutionele beleggers binden zich bij inschrijving, die openstaat tot en met 17 december, aan het investeringsplan voor de komende 5 jaar. De minimale inschrijving bedraagt 2,2 miljoen. De aandelen worden voorlopig niet genoteerd op een beurs. (ANP)