Snelle oplossing vleesconflict

Onderhandelaars van alle partijen zijn optimistisch over de kansen dat spoedig een oplossing gevonden kan worden voor het conflict over Brits rundvlees. Desondanks is de Europese Commissie van plan vandaag een klacht tegen Frankrijk in te dienen bij het Europese Hof van Justitie wegens het handhaven van een embargo tegen Brits rundvlees.

Het vinden van een compromis is nog slechts een kwestie van dagen, zei gisteren de woordvoerster van Eurocommissaris Byrne. Vertegenwoordigers van Frankrijk, Groot-Brittannië en de Europese Commissie onderhandelen over extra voorwaarden waaraan zou moeten worden voldaan bij de export van Brits rundvlees. De Europese Unie opende met ingang van 1 augustus j.l. onder strenge voorwaarden de markt voor Brits rundvlees. Maar volgens Frankrijk moesten er nog meer eisen aan het Britse vlees worden gesteld, ter bescherming van de gezondheid van consumenten. Gisteravond verliep het ultimatum dat de Europese Commissie aan de onderhandelaars had gesteld.