Metro Stars wil Matthäus houden aan contract

Lothar Matthäus wil tot half maart bij Bayern München blijven. Zijn nieuwe Amerikaanse werkgever New York/New Jersey Metro Stars heeft bezwaar aangetekend tegen deze beslissing. De 38-jarige Duitse international bereikte zondag in de oefenwedstrijd tegen Noorwegen het recordaantal van 143 interlands. Hij zou eind dit jaar afscheid nemen bij Bayern München. Op 20 februari wordt Matthäus bij Metro Stars verwacht. ,,Aan die datum houden wij ook vast'', zei vice-voorzitter Stillitano gisteravond.

Mario Basler (30) heeft gisteren een contract ondertekend bij FC Kaiserslautern. Hij was niet meer welkom bij Bayern München, waar hij nog een contract had tot het einde van het seizoen. Kaiserslautern heeft ongeveer 1,6 miljoen gulden betaald. (Reuters/DPA)