Koop de handdoek van Ruud

Internetgebruikers kunnen op de veilingsite QXL tot 5 december een bod doen op de douchemat, de stoelen, de koffertjes en de tafel die door Big-Brotherbewoners Ruud, Karin, Maurice, Willem, Bart en Anouk worden gebruikt.

,,Er is ongelooflijk veel belangstelling voor de huisraad en accessoires uit Big Brother'', vertelt Jurjen Worp van QXL. De veilingsite wordt dagelijks door een paar duizend mensen bezocht, die soms veel over hebben voor de aanschaf van een decorstuk uit de tv-serie van Veronica.

Een cd met het Big-Brotherlied en de handtekeningen van de deelnemers ging onlangs voor 475 gulden weg. Voor een koffer (waar de bewoners hun persoonlijke bezittingen in bewaren) is 1835 gulden geboden. Zodra het programma is afgelopen, op 1 januari, worden de artikelen bij de kopers afgeleverd.

Belangstellenden worden verleid om steeds opnieuw te bieden, zegt Worp, omdat ze op de site kunnen zien wanneer een andere bieder over hun bod is heen gegaan. Worp: ,,Daar gaat een sterk psychologisch effect vanuit.''

In totaal gaan zo'n 80 stukken onder de hamer, die zijn verdeeld in verschillende categorieën: `bijzondere' artikelen (tot en met 21 november), badkamer- en slaapkamerartikelen (tot en met 28 november), weekopdrachten en keuken- en huiskamerartikelen (29 november tot en met 5 december). Alle artikelen worden voor één gulden aangeboden door QXL. Elk bod moet minstens één gulden meer dan het laatste bod bedragen. Bij het koffertje gingen de biedingen met forse sprongen omhoog. De laatste bieder, ene Martijn, bood ruim 500 gulden meer dan zijn voorganger.

Voor het beddengoed en de handdoeken is minder belangstelling. Wie snel is, kan voor een paar tientjes het dekbed van Karin en de handdoek waarmee Ruud zich heeft afgedroogd kopen. Jurjen Worp verwacht dat de tafel veel zal opleveren omdat die zo'n centrale rol speelt in het leven van de bewoners. Vooralsnog hebben fans er slechts 80 gulden voor over.

QXL is blij met de Big Brother-veiling, zegt Worp. ,,Wij krijgen er veel geregistreerde gebruikers bij in onze databank.'' Hij haast zich te zeggen dat hun persoonsgegevens niet worden misbruikt. ,,Wij houden ons aan de privacy-wetten.'' Maar handig is het wel, zegt Worp, al die nieuwe gebruikers die door Big Brother naar de QXL-site zijn gelokt want die hoeven zich voor andere veilingen niet meer te registreren.

(www.qxl.nl)