Denda kan eigen telefoonboek uitbrengen

Multimediabedrijf Denda in Oldenzaal kan een eigen telefoongids op cd-rom uitbrengen. Na twee jaar strijd heeft telecombedrijf KPN de benodigde gegevens geleverd. Daarvoor was een groot aantal rechtszaken en uitspraken van telecomtoezichthouder Opta nodig.

KPN maakte gisteren bekend dat de abonneegegevens onder bepaalde voorwaarden gebruikt mogen worden. ,,Zowel Denda als Opta kan zich daarin vinden'', zegt een woordvoerder. Daarmee is een geplande rechtszaak, die voor vandaag op de rol stond, van de baan. Denda gaat nog wel een schadeclaim van ,,enkele tientallen miljoenen'' eisen.

Het Oldenzaalse bedrijf wil in het begin van het nieuwe jaar met de telefoon-cd-rom op de markt komen. Die zal volgens Denda ongeveer de helft kosten van de 79,50 gulden die KPN er voor vraagt. Opta bepaalde twee maanden geleden dat KPN de abonneegegevens moest leveren en daar niet meer dan een halve cent per adres voor mag rekenen. KPN heeft tegen dat bedrag beroep aangetekend. (ANP)