Dansfeesten in Museum Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam moet eens per maand worden opengesteld voor een dans- en muziekfeest. Met dat plan van de Stadspartij heeft de Rotterdamse gemeenteraad vorige week ingestemd. De feesten zouden meer jonge volwassenen (22-30 jaar) naar het museum moeten trekken. Het idee komt van Stadspartij-lid Beatrijs Tolk, die onlangs een feest bijwoonde in het Brooklyn Museum of Art in New York. Tussen de kunstwerken van de controversiële tentoonstelling Sensation danste jong en hip New York op muziek van een live-band. Na haar terugkeer diende ze het plan in om voortaan ook in het Boijmans zulke feesten te organiseren. Zorgen over beschadigingen aan de kunstwerken zijn volgens Tolk niet nodig: ,,In New York verliep het vlekkeloos. Met een strakke organisatie weten mensen zich heus wel te gedragen.'' De gemeente Rotterdam stelt een nog nader te bepalen bedrag beschikbaar om het Boijmans in de extra kosten tegemoet te komen. Woordvoerder J. Bouwhuis van het Boijmans is sceptisch: ,,Over de inhoudelijke en praktische kanten van dit idee is mij nog niets duidelijk. We zitten hier tot april 2001 in een verbouwing. Daarna zullen we ons over dit plan buigen.''