`Beatrix leeft mee'

Er is nauwelijks publiek als koningin Beatrix aankomt in de plattelandswijk Barber. Vergeleken met vorige bezoeken lijkt het welkom koel. ,,We hebben geen vrije dag gegeven, gezien de economische situatie'', aldus premier Pourier. ,,Iedereen is aan het werk en de kinderen zijn gewoon op school. Bovendien zitten 90.000 Curaçaoënaren in Nederland.'' Poerier is wel blij dat ,,Hare Majesteit meeleeft''. Haar bezoek symboliseert ,,de blijvende band''. Financiële hulp uit Nederland is ,,dringend gewenst'', vanwege de economische crisis en als ,,emotioneel duwtje in de rug''. Over geld werd echter niet gepraat. Dat komt aan bod als Poerier begin december afreist naar Nederland, om met bedrijfsleven en regering te praten over kredieten en hulpverlening. Volgens staatssecretaris Gijs de Vries, die de koningin vergezelt, is Nederland ,,bereid te helpen'' als de begroting op orde is en de bezuinigingsplannen zijn omgezet in daden. Nog belangrijker, volgens De Vries: liberalisering van de economie. ,,Dan hebben de eilanden veel potentie.''