Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Natuurlijk wist iedereeen dat die Peter van de Rijt een beroepsfantast was en dat hij als hobby's liegen en oplichten had, maar in Volendam was dat de mensen ontgaan. De brutalen hebben nou eenmaal driekwart van deze aarde. Hij was in het Amsterdamse voetbalwereldje totaal uitgekotst en aan de kant geschoven, melaats verklaard zelfs. Als je Peter zag moest je wegwezen en zeker niet gaan praten met dit knollen voor citroenentype. Hij bood mensen zijn huis in Frankrijk aan, liet ze zelfs daarheen afreizen en in het bewuste dorpje aangekomen mochten ze ontdekken dat het huis niet bestond. Als je hem dan belde gaf hij niet thuis, kreeg je hem perongeluk toch aan de lijn dan verbrak hij de verbinding. Over deze man gaan al jaren de meest wonderlijke verhalen en iedereen kreeg altijd een advies: niet mee in zee gaan. Sterker nog: niet eens mee in de buurt van het spartelbadje komen. En wat doen types, die in de grote stad op een doodlopend zijspoor zijn gezet? Die gaan blitsen in naburige dorpen.

Youp

Peter spreekt zonder problemen volledige Nederlandse zinnen van meer dan tien verschillende woorden en dan kom je binnen de voetballerij al gauw ver. Zie: ijdeltuiten als Van Rooijen, Staatsen en Van der Reijden.

Dus Volendam dacht een man van de wereld te hebben binnengehaald en dat hadden ze ook. Jaren was Veronica daar sponsor en als je met dat soort types hebt gewerkt dan ligt de lat redelijk laag. Dus Van de Rijt werd de verlosser.

Tsja. Hij had wel humor. Waarom? Omdat hij een nepcontract sloot met Denksport. Prachtig woord. Als er namelijk in één sport niet gedacht wordt..

Bestuurslid met drie letters. De middelste is een u.

Arm Volendam. Letterlijk en figuurlijk. Vandaag of morgen wordt het failliet verklaard. Want die types die garant staan voor alle schulden zijn natuurlijk ook allemaal verzonnen door duimzuiger Van de Rijt. Psychiatrisch geval dus. Maar ik ben bang dat hij al weer onderweg is naar een volgend slachtoffer. Misschien wil de judobond hem hebben? Die hebben wel behoefte aan zo'n patiënt.