Oorzaak vliegramp nog onduidelijk

Een eerste onderzoek van de cockpit voicerecorder van het op 31 oktober verongelukte vliegtuig van EgyptAir heeft nog weinig nieuwe aanwijzingen over de oorzaak van het ongeluk opgeleverd. ,,Geen enkele conclusie kan worden getrokken uit de eerste onderzoeken'', aldus de voorzitter van het Nationale Veiligheidsbureau voor Transport, Jim Hall. De voicerecorder werd zaterdag uit de Atlantische Oceaan gevist. Volgens de televisiezender CNN echter hebben de onderzoekers na het afluisteren van de band uitgesloten dat een vliegtuigkaping, zelfmoord of een ruzie tussen de piloten tot het neerstorten van het toestel hebben geleid. De piloten ,,spraken als kameraden'', zo citeerde CNN bronnen uit de nabijheid van het onderzoek. Speculaties over zelfmoord of een kaping deden de ronde sinds onderzoek van de vluchtgegevens had uitgewezen dat de automatische piloot was afgezet en de motoren waren uitgezet tijdens de duikvlucht die het neerstorten van de Boeing 767 inleidde. (Reuters)