De Morgen biedt excuus aan

De Belgische krant De Morgen heeft vanmorgen haar excuses aangeboden aan minister van Financiën Didier Reynders. Het bericht dat Reynders twee anonieme rekeningen bij de Luxemburgse bank KB Lux zou hebben, blijkt niet te kloppen. De bankafschriften die als `bewijsstukken' dienden, zijn vervalst door een voormalige boekhouder van de bank. In 1994 kopieerde deze boekhouder, Antonino Costa, de volledige boekhouding van KB Lux, inclusief gegevens van zo'n 12.000 Belgische rekeninghouders. Op basis daarvan begon de Belgische justitie, op initiatief van minister Reynders, onlangs een actie tegen die rekeninghouders, die via Luxemburg mogelijk de Belgische fiscus omzeilden. Costa zegt dat hij zich met de vervalsingen wilde wreken op De Morgen. Hij was kwaad omdat een van de redacteuren van de krant een boek publiceerde op grond waarvan hij eerder dit jaar enige weken in Luxemburg in de gevangenis zat.