Alcoholcontrole: 81 rijbewijzen ingenomen

De politie heeft bij een landelijke controle in de nacht van zaterdag op zondag in totaal ruim 53.000 automobilisten op alcohol gecontroleerd.

Tegen ongeveer 1 procent van de bestuurders (577 automobilisten) werd proces-verbaal opgemaakt. Bij 81 overtreders was de hoeveelheid alcohol in het bloed zo hoog dat het rijbewijs werd ingenomen.

De actie maakte deel uit van een grootscheepse Europese controle die in verschillende EU-lidstaten werd doorgevoerd.

In Nederland waren in totaal 1.661 politie-agenten op 404 locaties actief. Ook werd gebruik gemaakt van rijdende controles.

In de regio Noord-Holland Noord reed een automobilist door de wegafzetting heen en vernielde daarbij een paar borden en pylonen. De man kon later bij zijn huis worden opgepakt. Hij bleek al twaalf keer eerder betrapt te zijn op het rijden onder invloed.

In dezelfde regio werd een man aangehouden wiens rijbewijs in 1993 was ingetrokken. De man bleek ook nog een maand gevangenisstraf te hebben uitstaan. In de regio's Den Haag en Kennemerland werden twee automobilisten die een rijverbod hadden gekregen, dezelfde avond nog een keer betrapt op rijden onder invloed.