Terpstra (CNV) laakt overheid

CNV-voorzitter D. Terpstra vindt dat de overheid ongeloofwaardig wordt door wel te pleiten voor langer doorwerken, maar er tegelijk aan meewerkt dat oudere werknemers eerder ontslagen worden. Dat laatste dreigt volgens Terpstra te gebeuren bij de Gasunie, waarvan de staat aandeelhouder is. De vakbondsman stelde dat gisteravond aan de orde op een CNV-bijeenkomst in het Friese Kollum. De Gasunie wil 200 van de 1.600 werknemers ontslaan. In de plannen die Gasunie aan de bonden heeft voorgelegd komen vooral oudere werknemers voor ontslag in aanmerking. Volgens Terpstra is het de Gasunie bij de ontslagen alleen om winstmaximalisatie te doen. Via de WW wentelt het bedrijf de lasten af op de samenleving, luidt het verwijt van Terpstra. Hij vindt dat de Gasunie zelf voor de kosten moet opdraaien. (ANP)