Selectie Radio

OVT. In het eerste uur o.a. aandacht voor de havenstaking in Rotterdam in 1979 en een gesprek met Ellie Smolenaars over de kabinetsplannen om de pensioenplicht bij 65 jaar ter discussie te stellen. In het tweede uur komt de American Dream aan de orde met na de Tweede Wereldoorlog een eindeloos geloof in de techniek. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-middagjournaal. Gesprek met Bas Eenhoorn, oud-burgemeester van Schiermonnikoog en voorzitter van de VVD over zijn partij, gasboringen in de Waddenzee en over de rol van de VVD-fractie in de Eerste Kamer. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de winnaar van de Generale Bank Literatuurprijs Karel Glastra van Loon en Conny Janssen praat over nieuwe dansvoorstelling Kus van een vis. Radio 2, 16.02-18.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor de nieuwe familievoorstelling Mariken van Inèz Derksen, de tentoonstelling Hoed in beweging en de musical Company van de Amerikaanse componist Stephen Sondheim. Tevens een themagesprek over realistische schilderkunst in Nederland uit de periode 1925-1945 met Loek Brons en Carel Blotkamp. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Gesprek met Sylvia Borren die al vijf jaar bij de NOVIB werkte toen ze in juni benoemd werd tot algemeen directeur. Zij volgt Max van den Berg op. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.