Jonge verdachte van incest vrij

Een 11-jarige Zwitsers-Amerikaanse jongen, die zes weken in de Amerikaanse staat Colorado vastzat op beschuldiging van incest, is vrijgelaten en gisteren teruggekeerd naar Zwitserland. Raoul Wuethrich werd vorige maand midden in de nacht geboeid afgevoerd door de Amerikaanse politie omdat hij zijn zusje onzedelijk zou hebben betast. Een buurvrouw zei hiervan getuige te zijn geweest toen zij de tuin van de familie Wuethrich inkeek. De behandeling van de jongen door de Amerikaanse autoriteiten leidde tot grote verontwaardiging in Zwitserland. De ouders van Raoul ontvluchtten de VS uit vrees uit het ouderlijk gezag over de drie dochterjes te worden ontheven. Volgens zijn ouders hielp Raoul zijn kleinere zusje bij het plassen. De jongen werd woensdag vrijgelaten omdat de rechtbank oordeelde dat er procedurele fouten waren gemaakt bij de behandeling van zijn zaak. (AFP, AP)