Z-Koreaans conglomeraat in het nauw

Het Zuid-Koreaanse conglomeraat Hanjin, moederonderneming van onder meer de luchtvaartmaatschappij Korean Air, is gisteren in het nauw gebracht wegens de arrestatie van de topman van Korean Air. Cho Yang-ho zou verantwoordelijk zijn voor massale belastingontduiking en manipulatie op de beursvloer in Seoul.

De arrestatie is door de Zuid-Koreaanse autoriteiten bevestigd. De Hanjin-groep, één van de grotere conglomeraten in Zuid-Korea, is al enkele maanden onderwerp van onderzoek. Eerder deze week maakten de autoriteiten bekend dat zij zich ook richten op de broer van Cho Yang-ho, Cho Soo-ho, die de baas is van de scheepvaartactiviteiten van Hanjin. Volgens berichten in de Zuid-Koreaanse pers heeft de Hanjin-groep voor vele miljoenen te weinig aan belastingen betaald. Dat zou zijn gebeurd door documenten te vervalsen. (Reuters, KRF)