Vietnamese vice-premier weg

De Vietnamese vice-premier Ngô Xuan Lôc zal uit zijn functie worden gezet wegens ,,gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en wegens corruptieve activiteiten''. Een woordvoerder van de Communistische Partij heeft dat vanochtend in Hanoi gezegd. Het besluit tot het ontslag van Lôc zal volgende week worden bekrachtigd op een bijeenkomst van het Vietnamese parlement, zei de functionaris. Lôc, één van de vijf vice-premiers van Vietnam, is verantwoordelijk voor het industriebeleid. Hij zou onder andere steekpenningen hebben aangenomen bij de aanleg van een watersportcentrum in de buurt van Hanoi. Het is de eerste keer dat de communistische machthebbers in Vietnam zo'n hoge partijfunctionaris straffen wegens corruptie. De maatregel past in de campagne die de partij heeft gelanceerd tegen corruptie in Vietnam.(AFP)