Verkiezingen Maleisië

De eerder deze week door premier Mahathir Mohamad aangekondigde parlementsverkiezingen in Maleisië zullen op 29 november worden gehouden. Dat heeft de commissie die de verkiezingen organiseert vanochtend meegedeeld.

Uit oppositiekringen is fel geprotesteerd tegen het houden van verkiezingen om zo'n korte termijn, omdat tegenstanders van premier Mahathir daardoor te weinig tijd hebben om campagne te voeren. De vrouw van de in ongenade gevallen vice-premier Anwar Ibrahim, die thans in de gevangenis zit, heeft vanochtend verklaard dat zij aan de verkiezingen zal deelnemen om in het parlement te komen. De manier waarop Anwar is behandeld, heeft kwaad bloed gezet in Maleisië. Maar de oppositie is te fragmentarisch om een werkelijke bedreiging te vormen voor premier Mahathir.(AP)