TU Delft breekt met eerste Internetprof

Internet heeft de toekomst, maar de eerste internetprofessor moet al weer het veld ruimen. De aanstelling van ir. J. van Till aan de Technische Universiteit Delft wordt na de jaarwisseling niet verlengd. Volgens de raad van hoogleraren heeft Van Till, hoogleraar bedrijfstelecommunicatie, te weinig artikelen in gezaghebbende tijdschriften op zijn naam staan. Daarom moet hij de titel van hoogleraar inleveren, al hadden geldschieters wel belangstelling om de verlenging van het bijzonder hoogleraarschap te financieren. Van Till acht beoordeling op publicaties in zijn vakgebied minder gewenst. ,,Het kost jaren voor je zo'n artikel geplaatst hebt gekregen'', zegt Van Till in Delta, het weekblad van de TU. ,,In mijn vak schiet iedereen in de lach bij een artikel van drie jaar oud.'' Voor de colleges van Van Till was veel interesse. ,,De collegezaal was altijd goed gevuld. Ik heb veel afstudeerders bij ICT-bedrijven kunnen plaatsen.'' (ANP)