Omzet van BOL groeit snel

De elektronische boekverkoper BOL, onderdeel van de Duitse mediagigant Bertelsmann, heeft in het eerste half jaar van zijn bestaan in Nederland een omzet geboekt van ruim 3 miljoen gulden.

Via Internet verkocht het bedrijf ongeveer 70.000 titels. Volgens BOL spingt de omzet met gemiddeld 25 procent per maand omhoog.

Directeur R. van Boekel van BOL Nederland verwacht dat de verkoop van cd's, die binnenkort begint, een nog snellere omzetstijging zal bewerkstelligen. ,,We denken in 1999 uit te komen op een omzet van 4,5 tot 5 miljoen gulden.'' Het best verkochte boek van de afgelopen maanden is Hannibal van Thomas Harris, de opvolger van Silence of the Lambs.

BOL (www.bol.com) is nu vertegenwoordigd in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Nederland. Over 1999 wordt een groepsomzet van 50 miljoen gulden verwacht. Na de cd's wil het bedrijf beginnen met de verkoop van onder meer video's en software. (ANP)