Nieuw akkoord BSCH-Champalimaud

De Portugese regering heeft een nieuwe overeenkomst aanvaard voor de verkoop van de financiële Champalimaud groep aan de Spaanse bank Banco Santander Central Hispano (BSCH). In juni had de overheid een veto uitgesproken tegen een eerder akkoord.

Volgens de aangepaste deal krijgt BSCH de controle over de Champalimaud groep, eigenaar van de verzekeraar Mundial Confiança en drie banken, zo zei de Portugese minister van Financiën Joaquim Pina Moura gisteren in een verklaring. Op zijn beurt krijgt de Champalimaud groep, eigendom van de 81-jarige Antonio Champalimaud, een fors belang in BSCH, aldus Pina Moura. De omvang van de belangen is niet bekendgemaakt. In een later stadium zal BSCH bepaalde bezittingen van de Champalimaud groep verkopen aan de Portugese staatsbank Caixa Geral de Depositos. Het transactiebedrag is niet meegedeeld, maar de overneming kost BSCH naar verwachting enkele miljoenen dollars. (AP)