Drie doden bij twee botsingen met trein

Op het traject Breda-Roosendaal is binnen 24 uur twee keer een dodelijk treinongeluk gebeurd. Twee werknemers van een bekabelingsbedrijf kwamen gisteren om het leven toen hun busje werd geschept door een trein. Vanmorgen overleed de chauffeur van een tractor nadat hij door een goederentrein was geramd.

Een busje met vier werknemers van een bekabelingsbedrijf uit Waddinxveen, die in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen werkzaamheden uitvoerden, werd gistermiddag door een achteropkomende trein aangereden. Een 23-jarige en een 25-jarige man kwamen om het leven, de twee anderen werden uit het busje geslingerd. Ze zijn in kritieke toestand in twee Bredase ziekenhuizen opgenomen.

Een woordvoerder van de politie gaat er vanuit dat het voertuig te dicht bij het spoor is gekomen, toen het op een naast het spoor gelegen zandpad aan het keren was. Een deel van de carrosserie met daarin de twee dodelijke slachtoffers werd door de trein enkele honderden meters meegesleept. Door het ongeval kwam het treinverkeer rond Breda geheel stil te liggen. Pas aan het begin van de avond kon al het treinverkeer worden hervat.

Tussen Breda en Etten-Leur reed vanmorgen een goederentrein op een tractor. De bestuurder van de tractor overleefde het ongeluk niet. De man stak met zijn voertuig de overweg over en werd daarbij door de trein gegrepen. De traumahelikopter arriveerde om eerste hulp te verlenen, maar de man was niet meer te redden.

Vorig jaar augustus vond op dezelfde spoorwegovergang een ongeval plaats waarbij een dode viel. Op het traject tussen Breda en Roosendaal konden vanmorgen geen treinen meer rijden. De NS zette bussen in.

Bij een verkeersongeval in Boskoop zijn vanmorgen een dode en twee lichtgewonden gevallen. De slachtoffers zaten in twee auto's die frontaal op elkaar botsten.

Bij deze botsing vloog vervolgens één auto in brand. De bestuurder kon niet meer uit zijn auto worden gehaald en kwam om.