Bestuurslid bekent vervalsen contract

De vice-voorzitter van eredivisievoetbalclub FC Volendam, P. van de Rijt, blijkt een valse handtekening te hebben geplaatst onder een contract met een sponsor. Hij bekende gisteren zijn frauduleuze handeling in het tv-programma Barend en Van Dorp. Van de Rijt, die woensdag zijn bestuursfunctie bij de club neerlegde, verklaarde dat hij FC Volendam, dat in een zware financiële crisis verkeert, koste wat het kost wilde redden.

Omdat de club al enige tijd tevergeefs op zoek was naar een hoofdsponsor en werd bedreigd door een faillissement, besloot Van de Rijt zijn handtekening te zetten onder een fictief tweejarig contract van een miljoen gulden met het bedrijf Keesing International Publishers, waarvan een broer en neef van hem eigenaar zijn. Volgens het contract zou de naam Denksport, een uitgave van Keesing, twee jaar lang de shirts van de Volendamse voetballers sieren.

President-directeur S. Keesing heeft bij de politie aangifte gedaan wegens vervalsing.