Acordis verkoopt vestiging in Steenbergen

Vezelconcern Acordis verkoopt zijn vestiging in Steenbergen, waar koordproducten worden gemaakt, aan D.P. van Maren in Tilburg. Bij het slechtlopende bedrijf blijft uiteindelijk de helft van de 160 arbeidsplaatsen over. Voor de rest van het personeel wordt samen met de vakbonden naar oplossingen gezocht. Reden voor de verkoop is de teruglopende vraag naar koordproducten, veroorzaakt doordat de bandenindustrie steeds meer overschakelt van koordmateriaal naar geïmpregneerde weefsels.

De bonden zijn boos over de verkoop van Steenbergen. Volgens FNV Bondgenoten houdt Akzo zich ook niet aan afspraken die het met de bonden over Acordis heeft gemaakt. Acordis is nu nog de vezeldivisie van Akzo Nobel. De groep, die in diverse landen actief is, heeft een omzet van 5 miljard gulden. De divisie wordt verkocht aan de investeringsmaatschappij CVC. (ANP)