Spanje

Corinth in Madrid

De Fundación Juan March organseert een ovrzichtstentoostelling met het werk van de Duitse schilder Lovis Corinth (1858-1925). Ruim veertig dDoeken beschrijven de periode van 1883 tot het einde van het leven van deze kunstenaar en vooral zijn werk rond 1900 biedt een unieke schets van deze periode. Tot 19 dec in de Fundación Juan March, Castello 77 in Madrid (00-34914354240). Ma t/m za 10-14u en 17u30 tot 21u. Zon- en feestdagen van 10-14u. Toegang gratis.

Jazz in Sevilla

Voor wie de komende weken in de buurt van Sevilla is, is het Internationale Jazz-festival van de gelijknamige provincie zeer de moeite waard. Jazz en blues van ondermeer The Kinsey Report, Miles Griffith, het Melker Isaksson Trio en het Sonny Fortune Quartet. Ook aanwezig Spanjes jazz-ontdekking van de jaren `90, de Xímo Tebar Band uit Valencia. Het festival loopt t/m 28 nov in dorpen en steden rond Sevilla, zoals Corai del Rio, La Puebla de Cazalla Marchena, Mairena del Aljarafe en Valencina de la Concepción. Inl bij de toeristenbureaus in provincie-hoofdstad Sevilla.

Kabelbaan

De Pintor Rosales boulevard in Madrid, even voorbij Templo de Debod, de originele Egyptische tempel die als bezienswaardigheid is herbouwd, is de ingang van de Teleferico, de kabelbaan van de hoofdstad. Vanaf hier brengen gondeltjes de bezoekers tot in het hart van de Casa de Campo, het grote stadspark. Je kunt er wandelen en wat drinken. Je kunt teruglopen via het park, de gemakzuchtigen nemen een retourtje om nog een keer van het uitzicht te genieten. Dagelijks open.