Selectie Muziek

November Music

Het zevende internationale festival November Music met concerten van eigentijdse grensoverschrijdende muziek in Duitsland, Den Bosch en Gent is gewijd aan het thema sampling en recycling. Van 18 t/m 21 nov zijn er op zeven locaties in Den Bosch evenementen met oa Pierre Henry, de `godfather' van de musique concrète, die een nieuw werk Une Tour de Babel presenteert. Verder de Trivento (een nieuw orgelpijpinstrument van Horst Rickels); Mixtuur (oa groep Palinckx, Simon Stockhausen, Daan Vanderwalle, Michael Gross, Carl Ludwig Hübsch en Urban Dance Squad); Ex Machina (een internationaal 19-koppig orkest) en het Charles Mingus-project van Eric van der Westen en acht andere componisten. Er is een een kinderprogramma, een festivalboek en een festivalpas voor 50 gulden. Inl en res 073-6122000.

Tamerlano

Het Utrechts Barok Consort en de solisten Cécile van de Sant, Wilke te Brummelstoete, André Post, Anne Grimm, Maja Roodvelt en Jan Carpentier, geven een concertante uitvoering van de opera Tamerlano van Händel. 13 nov 19u30 Geertekerk Utrecht; 16 nov 19u30 Waalse Kerk Amsterdam.

Hugo Claus

De Vlaamse schrijver/kunstenaar Hugo Claus draagt een half uur lang voor uit zijn poëzie tijdens een concert van pianist Polo de Haas, hoboïst Han de Vries en celliste Frances-Marie Uitti, waarop ook de muziektheaterinstallatie De Plagen van Marcel en Armeno Alberts een auditief beeld geeft van wat vooraf ging aan de uittocht van de Israëlieten uit Egypte. 13 nov 20u15 Beurs van Berlage Amsterdam. Res 0900-0191 of 020-6270466.

I Medici

Het Nederlands Artsen Orkest I Medici speelt olv Otto Tausk Finlandia van Sibelius, het Tweede contrabasconcert van Bottesini (solist: Frank Dolman) en de Negende symfonie `Uit de Nieuwe Wereld' van Dvorák. 12 nov 20u30 Geertekerk Utrecht; 14 nov 20u15 Bachzaal, Bachstraat Amsterdam.

Jazzorchestra of the Concertgebouw

Het JOC vervolgt zijn vierde serie 14-daagse concerten met drie voortreffelijke gastsolisten: trombonist Joost Buis, saxofonist Tobias en gitariste Corrie van Binsbergen. 14 nov BIMhuis Amsterdam.

Joey Baron's Down Home Band

Met home wordt Virginia bedoeld en daar was de echte Rhythm & Blues heel populair. Met saxofonist Arthur Blythe en vooral Amina Claudine Myers (piano/vocaal) moet het lukken die sfeer weer op te roepen. 18 nov BIMhuis Amsterdam.