Roemrucht Infotheek overweegt herstart

Bijna acht jaar na zijn ondergang overweegt de Leidse computerverkoper Infotheek een doorstart te maken. Na lang overleg is duidelijk geworden hoeveel verlies het bedrijf fiscaal mag compenseren als het weer opnieuw zou beginnen. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Sinds het faillissement in januari 1996 is beëindigd, lijdt Infotheek een slapend bestaan. De compensatie van ruim 37 miljoen gulden biedt nieuwe mogelijkheden, aldus een woordvoerder van de Leidse onderneming. Infotheek overweegt op korte termijn een aandeelhoudersvergadering uit te schrijven om zich over de toekomst van het bedrijfje te buigen.

Nog altijd heeft ex-bestuursvoorzitter W. van Leenen ruim 70 procent van de aandelen in handen. Van Leenen werd eind 1994 van mismanagement beschuldigd en door de curatoren voor de rechter gedaagd. De zaak werd later geschikt. Infotheek was een van de eerste automatiseringsbedrijven die eind jaren tachtig naar de beurs gingen. Enkele jaren na de beursgang sneuvelden veel automatiseerders, waaronder Infotheek. (ANP)