Nieuw e-mailvirus bedreigt computer

Er is een nieuw type computervirus dat zich via e-mail verspreidt. Het virus wordt verstuurd via e-mail maar, in tegenstelling tot eerdere e-mailvirussen, hoeft het bericht niet geopend te worden om het virus te activeren. Dat meldde de Britse omroep BBC gisteren. Het zogenoemde BubbleBoy-virus werd dinsdag naar onderzoekers bij het Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijf Network Associates gestuurd. BubbleBoy luidt de komst van een nieuwe generatie computervirussen in, aldus een woordvoerder van het computerbedrijf. Als een gebruiker de lijst van nieuw binnengekomen e-mails oproept, infecteert het virus de computer. BubbleBoy tast computers met de programma's Microsoft Windows 98, sommige versies van Windows 95, Internet Explorer 5.0 en Outlook of Outlook Express aan. (ANP)