Grote klant ECT dreigt met opstappen

The Grand Alliance, een van de grootste klanten van ECT, gaat een van zijn vier afvaarten per week verplaatsen van Rotterdam naar Antwerpen. The Grand Alliance, waarvan ook P&O Nedlloyd deel uitmaakt, is ontevreden over de service bij het containeroverslagbedrijf.

De afvaart die overgaat naar het Antwerpse Noord Natie levert op jaarbasis een overslag op van 125.000 containers. Eind van deze maand gaan de schepen hun containers afleveren en oppikken in Antwerpen. Als ECT erin slaagt de komende weken de dienstverlening weer op peil te krijgen, dan keert Grand Alliance eind januari terug naar Rotterdam, aldus de directiewoordvoerder van ECT. Volgens hem hebben de problemen met de service drie oorzaken. Er is een tekort aan personeel op de Deltaterminal op De Maasvlakte. Verder heeft ECT last van computerproblemen en is een kade in reparatie.

Grand Alliance is een van de grootste allianties in de containerwereld. Naast P&O Nedlloyd bestaat de groep uit het Duitse Hapag-Lloyd, Malaysia International Shipping Corporation, het Amerikaanse NYK Line en Oriental Overseas Container Line uit Hongkong. (ANP)