Bill Gates wil compromis in rechtzaak

Microsoft-topman Bill Gates is bereid tot een compromis met zijn juridische tegenstanders, maar hij blijft in de kern van de zaak op zijn standpunt staan.

Gates zei gisteren bereid te zijn ,,een lange weg te gaan'' om de Amerikaanse autoriteiten tegemoet te komen in de juridische strijd over de monopolistische macht van zijn bedrijf. Maar hij gelooft ook dat ,,het Amerikaanse rechtssysteem uiteindelijk zal erkennen dat de vernieuwingen van Microsoft de consumenten veel voordeel hebben gebracht en dat wij het eerlijk hebben gedaan'', zo hield hij zijn gehoor van 2.700 Microsoft aandeelhouders voor. Hij kreeg een staande ovatie. Afgelopen weekend oordeelde de rechter na hoorzittingen dat de softwaregigant monopolistische macht heeft en daarmee de concurrentie verstikt. Een definitieve gerechtelijke uitspraak moet nog volgen. (AP, Reuters)